Hoe kwam ik VA zonder ervaring...

Soms bereiken we een punt in ons leven waar we een balans willen vinden tussen het hebben van een baan, geld verdienen, en genieten van ons leven.


Na jaren werken in de gezondheidssector, sales en vastgoed had ik iets van 'the same thing different day"... ik was getrokken in een andere richting. Werkte hard en was heel tevreden... maar ik wilde niet langer hetzelfde pad bewandelen maar iets doen met mijn kennis en ervaring.


I knew the next step was working for myself.


Stel je voor, ik had geen idee hoe je een Virtual assistent moest worden...

LinkedIn profiel aangemaakt en bijdrages posten, inspiratie halen uit artikels en concullega's was voor mij de start van het verhaal.

Eén van mijn bijdrages op LinkedIn was opgemerkt. We legden contact en kort nadien startte ik mijn 1e samenwerking. In combinatie met mijn vaste job binnen de vastgoed combineerde ik zo mijn eerste samenwerking. Vanaf dat moment is voor mij de bal aan het rollen gegaan. Via via in contact komen met nieuwe potentiële klanten en vooral mond op mondreclame was voor mij de weg om aan nieuwe opdrachten te komen.


Na 3 jaar de beide te combineren heb ik besloten om de stap te zetten naar volledig mijn eigen baas te zijn. Een beslissing die ik op vandaag nog steeds zou nemen, vastberaden!


I learned as I went


Je hoeft alleen in jezelf te geloven, je sterke punten te kennen, de basis te leren, en je bent in staat om je VA business in een korte tijd op te zetten!


Natuurlijk, zoals alle jobs, het is hard werken, vooral in het begin. This is NOT rocket science.

Je bent nooit 100% klaar om alles te doen maar je doet wat je kan en maak van iedere opdracht (ook zonder ervaring) het beste. Voor mij was en is het nog steeds veel leren, vastberadenheid en niet opgeven bij de eerste hindernis.


Als je gepassioneerd bent om andere ondernemers te ondersteunen waar nodig dan laat je ook hen toe om te groeien in hun ondernemen.


You are here because you are smart and resourceful.
14 weergaven0 opmerkingen