• Lies

Authentiek ondernemerschap: de strijd tegen het allround-gevaar.
Authentiek ondernemerschap: Zo goed als elk orgaan in ons lichaam heeft een specifieke functie. Het is niet voor niets dat talloze diersoorten ontzettend gespecialiseerde talenten hebben ontwikkeld. Het lichaam van een Cheetah is voor snelheid gemaakt.

De snuit van een miereneter is quasi enkel nuttig voor dat specifieke doel en ga zo maar door. Met andere woorden: de natuur durft te kiezen en doet dat met groot succes. Een wijze les die heel wat ondernemers jammer genoeg niet ter harte nemen.


Het belang van durven kiezen

Er zijn tal van ondernemers op de markt met een rugzak vol kennis en ervaring die hun talenten verkwisten. In hun drang om iedereen te helpen, of om een zo groot mogelijke markt te bereiken, maken ze geen duidelijke keuzes. Een gebrek aan een duidelijke richting kan echter dodelijk zijn op de lange termijn. Dat klinkt misschien vreemd, maar is eigenlijk best logisch. Een simpel voorbeeldje kan dit vast en zeker verduidelijken:

Als je een timmerman voor jouw keuken nodig hebt: ga je dan naar een allround timmerman? Of toch liever eentje die gespecialiseerd is in alles wat met de keuken te maken heeft? Wat is een allround timmerman eigenlijk? Het is een benaming die absoluut niet duidelijk is naar de klanten toe. Het logische gevolg van onduidelijkheid is dat potentiële klanten in de war geraken en niet naar jou toe komen. Liever kiezen ze voor een alternatief met een duidelijke specialisatie, een alternatief met een duidelijke communicatie.

Waarvoor huur je eigenlijk een allround-timmerman in?

Durf jij te kiezen?

Klinkt simpel! Gewoon durven kiezen dus. In de praktijk is dat echter iets dat vaak lastig blijkt. Er zijn tal van oorzaken waarom ondernemers de stap naar een duidelijke richting niet zetten.


Lees hierover meer - Voor een zelfstandige is werk een heel belangrijke factor maar ook de grootste valkuil in het leven!Weet jij nog niet goed wat je precies nodig hebt? Ik ga graag met je in gesprek om jouw behoefte te achterhalen en daar de oplossing voor te vinden.


4 weergaven0 opmerkingen